Neden otel yerine ev tercih etmeliyim? – Ev vs otel?

kızılay günlük kiralık ev 06ev ankara en uygun güvenilir kaliteli çankaya

Öncelikle belirtmeliyim ki, bloglarımızı aramalarda üst sıralara çıkmak ya da SEO’da (Search Engine Optimization) iyi sonuç elde etmek için yazmıyoruz. Bunu sizin faydalanabilmeniz için yazıyoruz. Bir çoğu kendi deneyimlerimizden oluşmaktadır, özellikle yurtdışı seyahatlerinden.

 

Kişi sayısına göre artan yüksek fiyat: Otelde kişi sayısı çok önemlidir ve kişi sayısındaki artış oda sayısını arttıracak ve fiyatta büyük artışlar yaşanır. Ev kiralamada ise artan kişi sayısı otele nazara daha büyük bir fark yaratacaktır. Örnek olarak 6 kişilik bir ev 300 liraya kiralanabilirken, 6 kişilik bir otel odası benzer bölgede 950 lira civarı tutacaktır. Tabi kiralanan otelin durumu çok önemlidir. Gecekonduyu andıran bir otelin fiyat kıyaslamasını kesinlikle evler ile yapmayın. Evlerde maksimum 12 kişiye kadar konaklama yapılabilir, otelde bir odada üst üste yatsanız bunun imkanı yoktur. Paragrafta bununla ilgili açıklamalar göreceksiniz.

 

Odanın boyutu: Az olan oda boyutları da otellerin temel problemlerinden biri de dar alanlardır. 10-15 m2 otel odası evden hem pahalı hemde huzur hissi yaratmayan dar alanlardır. Otelin ortak kullanılan kanalizasyon bağlantı borusu ve bunun nerede ise yatağın başında olması size rahatsızlık hissi verecektir. Çocuklarınızla aynı odada kaldığınızda düşünülürse iş çığrından çıkacaktır. Dar alan, bol münakaşa demektir. Evlerde ise minimum 90 m2 bir alandan söz ediyoruz. Bu size tam bir yaşam alanı oluşturacaktır. Fazla anlatmaya gerek yok, eviniz nasılsa evimiz odur.

 

Mutfak: Mutfak konusu ise ayrı bir muammadır. Mutfak evlerimizin çoğunda vardır buda size ihtiyaçlarınız giderme imkanı verir. Her öğün kişi başı 30 tl den hesaplarsınız, buda ciddi bir maddi kayıp oluşturur.

 

Banyo: Otellerde her odaya bir banyo düşer ve bu da tartışmalara ve huzursuzluğa sebep olacaktır. Kişilerin birbirlerini beklemeleri ve ihtiyaçlarını aynı anda giderememeleri gerçekten büyük bir kaos sebebidir. Bazı evlerdeki multi-bathroom seçenekleri gerçekten bazı zamanlarda bulunmaz bir fırsattır.

 

Gizlilik: Bu madde gerçekten sevdiğim bir konudur. Düşünsenize aynı katta onlarca farklı yabancı insanla aynı alanda bulunuyorsunuz. Aranızda muhtemelen 15 cm lik bir duvar örülmüş. Yan odayı bırakın, yan odanın yanından gelen sesler bile duyuluyor. Ne yapılabilir, tabi ki hiçbir şey. Durumu anlatırsanız, resepsiyondan evet, tabiki gibi bir mesaj alırsınız.

 

Netice olarak evin avantajları, dezavantajlarından daha üstün demek isterdim ama maalesef diyemiyorum çünkü otelin hiç bir avantajı yokken ev her konuda öndedir.

Ankara’da günlük, aylık, yıllık ev kiralama sektöründe çoğu kendimize ait mülkler ile ilk sırada bizi tercih edeceğinize emin olun.

 

Kiralık evler bu kadar avantajlı iken, halen neyi tartışıyoruz?

Apartment for rent in Ankara, studio apartment for rent in Ankara. please call us, we are ready to serve you in English.

Call Now Button